Förverkliga din dröm och starta eget

Kanske kan du börja sälja produkter som Grönfri när du har starta eget för att få in kapital.

Kanske kan du arbeta som giftexpert. Företagandet i Sverige skulle kunna öka ännu mer.

Det är egentligen för bra för att vara sant, allt du behöver göra är att spruta taket. Sedan regnar påväxten bort. Efter fyra år krävs det en ny behandling. Man blir nästan förvånad.

Att jobba eget är någonting som flera borde prova på. Många behöver hjälp med att få bort mossa och annan tillväxt på och omkring huset. Jobben kommer att välla in.

få

Det har aldrig varit enklare att starta eget

Plocka enkelt bort mossa och lava med billiga produkter. Det räcker med en stege, eventuellt en målarställning och en ejektorspruta för en hundralapp eller en högtrycksspruta med kempåläggning. Dessutom kanske du vill ta med dig byggplast så att du kan skydda blommor och annat som växer omkring huset.

Ogräset har ingen chans.

Tak är inte det enda som du kan arbeta med. Expandera till att ta hand om trädgårdsmöbler också.

Erbjud kompletteringstjänster. Fundera också på om du inte skulle kunna erbjuda fasadrengöring som en tjänst till dina kunder. Köp en ejektorspridare sedan är du igång.

Enklare kan det inte bli. Det gäller förstås att du jobbar med ett bra medel mot påväxt som Grönfri eller Påväxtstopp.

Pengarna rullar in direkt. Blandningen består oftast av Bensalkonklorid. Påväxtfri Proffs är en konkurrerande produkt också med 25% Bensalkonklorid som verksam beståndsdel och betydligt billigare.

Välj styrka efter behov. Priset blir försumbart om vätskan blandas på rätt sätt.

Att takbehandla kostar skjortan. Du kommer att se att det är så. Det är inte ovanligt med 5-siffriga belopp. Om inte ROT hade funnits så hade det varit ännu dyrare.

När du etablerar dig kan du ta halva priset och ändå tjäna multum. Många slantar blir det.

Mer blir det. Knyt kontakter direkt. Om du är ny i gemet så kan du få rabatt.

Svårt är det inte att komma igång. Uppgifterna kommer förtryckta från Skatteverket. Men ännu enklare är att du fakturerar via Frilans Finans som då betalar in skatt och pension till dig.

Innan du gör ett jobb kollar du att kunden inte har betalningsanmärkning, syna.Syna.se gör detta billigt. Har kunden anmärkning tar du alltid betalt i förskott.

Aktiebolag kan vara nästa steg i företagandet. Ansvaret blir inte ditt längre. Var inte utan en bra företagsförsäkring om olyckan skulle vara framme. Registrera sådant som företagsskatt och moms på verksamt.se via exempelvis e-tjänster.

Du kan starta på din fritid. Helgdagar är ofta bra dagar. Du kan faktiskt ha detta som extraknäck i början.

Så hittar du kunderna!

Sprid ordet om din verksamhet. Marknadsföringen behöver inte vara så komplicerad när det är dags att starta eget, det gäller bara att komma igång.

Anlita duktigt folk. Glöm inte sociala medier. Lokala Googleannonser som bara visas på din ort är ett annat sätt.

Du kan annonsera på Blocket och i andra forum online där folk ställer frågor om hur de ska få bort mossa från tak och trädgårdsplattor. På nätet finns det mesta.

Annonsera på stan. Dela ut lappar i brevlådor. Svårt är det inte. Nå ut med ditt budskap, helt enkelt. Kolla i din närmaste affär.

Sedan flyter det på som ett rinnande vatten.
tak tvätt
Villaföreningar finns överallt och kan erbjudas 10% rabatt om beställningarna kommer inom en viss tid. Annonsera online.

Genom att planera dina inköp kan du tjäna ännu mer.

Hur mycket ska du ta betalt

Till att börja med är det smart att starta eget med en rimlig budget vilket du får när du inte behöver så mycket utrustning. Börja med att låna utrustning. Sök de företagsbidrag som finns.

I och med att du inte behöver anställa någon för att komma igång med att ta bort påväxt på tak har du minimala kostnader för driften och därmed bör det inte ta lång tid innan du kan börja gå på plus.