Dunkkran

Det finns en stor mångfald på kran till plastdunk, den vanligaste är det så kallade kran för campingdunk. Det är en plastkran med 12mm tapp och med en 50mm lock och den har automatisk avluftning inbyggd i kranens kropp. Denna dunkkran är en storsäljare, och de sitter säkert på de flesta campares dunkar runt om i landet.

Plastvattenkran

För trädgårdsintresserade finns det en speciellt framtagen vattenkran, den togs fram enbart för att tillgodose de engelska trädgårdsfantasterna i landet.

Denna plastvattenkran har 9 mm tapp med 3/4″ hangänga kan därför också monteras i egna kärl med raka väggar (25 mm hål) om man köper till vår “svart mutter för plastkran” som skruvas på insidan. Plastkranen är i lite hårdare plast än vanligt och är därför robust och stark.

Serveringskran

Det finns serveringskran med 8 mm tapp med 50 mm lock och 61 mm lock, serveringskranen serverar snabbt för den öppnar på ett kvarts varv. Har inte egen avluftning inbyggd och passar därför bäst till dunkar som redan har avluftning. Den har en lång tapp som man kan koppla en vattenslang på.

Plastkran med avluftning

Som det nämnts finns det plastkranar med avluftning, de finns i olika storlekar på tappen allt från 12 mm och 18 mm tapp och med olika storlekar på lock 50 mm och 61 mm, det finns även med 3/4″ hangänga. Alla kranar är livsmedelsgodkända och tål flertal kemikalier, passar därför alldeles utmärkt till hem och industri.

Fatkran

Har ingen avluftning och passar därför bäst till dunkar som redan har avluftning. Det finns olika typer av dunkar, tankar och behållare som vår fatkran med 3/4″ gänga och nålventil passar till, för denna industrigänga används som standard över hela världen.

Beställ plastkran fraktfritt