En vattenslang är något alla med trädgårdsintresse behöver från och till. Det börjar redan på våren när man ska plantera nya träd och buskar, då gäller det att gräva en rejält tilltagen grop så att växtens rötter får en möjlighet att växa och utvecklas.

En stor grop kräver rejält mycket med vatten, att då springa med vattenkannan är en ren svettig idioti, om man inte ser det som en motionsrunda i att springa fram och tillbaka med kannan. Jag tar själv hellre då fram min slang från förrådet, rullar ut den fram till den utgrävda gropen.

Sätter på kranen, ser till dessförinnan att jag ha stängt till sprutmunstycket, så att det inte blir en fontänsprut rakt ut. Har man otur eller tur så kanske ens sambo blir nedstänkt av vattnet, och det kan ju straffa sig i slutändan, det finns några ordspråk som går så här “skrattar bäst den som skrattar sist” eller den mer rakt på som “hämnden är ljuv”.

Vattenslangen vattnar själv

Hur som helst, vattenslangen på plats och munstycket i stängt läge, det är det som gäller. Vrider om vattenkranen och går ut från tvättstugan. Visst är gräsmattan brun och tråkig nu på våren, men jag hade inte tänkt mig att vattna den, jag brukar faktiskt aldrig vattna den överhuvudtaget oavsett hur lång eller kort sommartorkan blir. Men i vårt avlånga land är sommartorka något som man bara har läst om.

Men vattenslangen har en annan uppfattning om vad som skall vattnas! Den sprider ut fina strålar av vatten hela sin fulla längd på 20 meter, visst det ser fint ut, och gräsmattan och småbarnen tycker säkert att det är bra och kul. Jag själv blev en aningen sur, visst är slangen gammal och lite torr, men det är jag också men jag läcker inte som ett såll för det.

En vattenslang går i graven

In igen och stänger av vår vattenkran, att linda min gamla trotjänare en gång till är inte att tänka på, den är slut, den har gjort sitt helt klart. Det blir till att sätta sig i bilen och köra iväg och införskaffa en ny vattenslang på varuhuset, nu är det säkert inga kampanjpriser på vattenslangar så det blir att betala full pris. Jag vill inte springa med vattenkannan fram och tillbaka, så det blir till att bita i det sura äpplet och punga upp kosingen för en ny slang.

Hem igen med den nya vattenslangen, nu ska den gamla slangen av och på med den nya vattenslangen, det går snabbt och enkelt när man väl har bestämt sig att fixa det. Frid och fröjd, sätter på slangen på vattenutkastaren vrider om kranen och går ut i trädgården. Allt ser bra ut inga fina vattenstrålar här inte med den nya vattenslangen.

En ofrivillig dusch

Vrider om munstycket av plast, det hörs ett obehagligt krasljud när jag gör detta, det bara stänker till och munstycket spricker med följd att vattnet sprutar ut i alla riktningar, med viss precision träffar mig så att säga mitt på kroppen. Jag vrider om slangens hals fast det är inte slangens fel den här gången för att få ett snabbt stopp av vattenduschen på mig. Håller om slangens hals och springer in igen i tvättstugan och stänger av vattenkranen.

Går ut i trädgården, och möts av ett skadeglatt skratt från sambon, jag förstår henne jag hade också garvat glatt om det hade drabbat henne eller grannen. Tittar ner på mig själv och konstaterar att det set ut som jag hade haft ett jätteläckage i de nedre regionerna, det blir till att snabbt byta om till torra kläder som man inte också drar på sig någon urinvägssjukdom.

Den här gången tar jag cykeln till varuhuset, jag har en hel del irritation att cykla av mig. Tills slut hittar jag ett vattenmunstycke som passar plånboken. Kollade samtidigt in andra saker som plastkranar och vattenkranar, betalade mitt nämnda munstycke och cyklade hem.

Ny vattenslang och munstycke – allt frid och fröjd!

Sätter på det nya vattenmunstycket och vrider om vattenkranen i tvättstugan. Går ut i trädgården allt ser bra ut, vrider om munstycket allt funkar!! Hipp-Hipp Hurra nu ska gropen fyllas med vatten, så trädgårdsbusken får en bra plats att växa på.

Var är busken!! Ser mig omkring, ser inte röken av den, visst såg den lite vissen ut men den kan inte ha torkat upp så fort. Går runt och kollar överallt, frågar min sambo om hon har sett röken av min fina lite torra buske?

Visst hade hon sett den på gräsmattan, visst såg den vissen och torr ut. Hon hade förkortat buskens lidande genom att bränna upp den under dagen medan hon höll på att göra ordning trädgården från vinterns härjningar.

Hon trodde att jag hade grävt upp den för att den skulle slängas! Och att jag skulle passa på att vattna de övriga växterna efter vintern med min nya vattenslang, så att de inte skulle gå till samma öde som den uppgrävda busken.

Beställ plastkran fraktfritt