Vattendunk med kran

Många av oss har eller haft någon form av en vattendunk med kran, eller rättare sagt en dunk med bara en skruvlock monterad hemma eller i förrådet. Och hur lätt är det att hälla upp vätska från en full vattendunk, oavsett vätsketyp!

Nej, det är inte så lätt, det har varit en hel del svordomar i vårt avlånga land, över all det spill som tappningarna har medfört. Och en ny ramsa av svordomar när det varit dags att torka upp allting från vägar och golv.

Därför har jag också svurit ett antal gånger över min egen dumhet i att inte införskaffa en lämplig kran för dessa här tillfällen, så hade jag sluppit allt detta mer jobb som det alltid blev vid tappningar av olika vätskor.

Vattendunk till allt

Nu är jag numera en glad och nöjd ägare till en kran för plastdunk, eller rättare sagt flera stycken för olika skilda ändamål. En som passar alldeles perfekt till min vattendunk och så har jag även en till min oljedunk som jag använder mig av, se längre ner texten.

Har införskaffat mig dunkkran med avluftning som gör att jag får ett jämnt flöde på vattnet och slipper alla skvättar som annars hade kommit ut stötvis man också köpa en kran med avluftning inbyggd.

Nu slipper jag i alla fall att ta fram en tratt för att hälla över vätskor från en dunk till flaskor, dessa plastkranar är väldigt billiga i inköp. Kan inte förstå varför jag har varit så småsnål och inte köpt en vattendunk med kran från början. Det hade sparat en massa besvär, men man blir vis med åren sägs det.

Det är många gånger som jag har svurit över oljedunkarna som man köper på biltillbehörsfirmor, de har oftast en liten utdragbar slang som det är tänkt ska underlätta påfyllningsprocessen av olja till motorn.

Visst detta extra tillbehör är klart bättre än hur det var innan. Då var det bara en skruvlock och ingenting mer, och med en 4-5 liters dunk var det bara att hälla och chansa att vätskan skulle komma rätt.

Det var inte så ofta det hände, så det blev en hel del olja som rann nedför motorn och ner på marken. Det var inte så lyckat, med tanke på miljön och även att motorn så helt enkelt för jävlig ut efter en oljepåfyllning. Det gick åt en hel del trasor för att ta upp den utspillda oljan på motor och marken.

Idag har jag en kran monterad på oljedunken, så nu går det lätt och smidigt med oljepåfyllningen, med tanke på att jag har 5 bilar så var en plastkran en himla bra investering och framför allt billigt.

Plastkran mer än till vatten

Så det går bra att använda dessa plastkranar till annat än vatten, de tål många kemiska vätskor som exempel fotokemikalier, lantbrukskemikalier och även vanliga kemikalier som det finns inom husets vägar. Passar därför mycket bra till användas inom industribruk och till större behållare.

Plastkranen underlättar hanteringen av vätskor på arbetsplatsen man slipper alla tunga lyft som det annars hade blivit när man skulle hantera dunken i rät vinkel för att överföra vätskor. Sen har vi även säkerhetsaspekten när man hanterar kemiska vätskor, där kan man ej acceptera spill och stänk.

Har man ingen vattendunk eller någon annan form av dunk hemma eller på arbetsplatsen, så är det en god idé att skaffa sig en kran redan idag, och de är inte dyra. En vattendunk med kran borde finnas i varje hem och arbetsplats!

Beställ plastkran fraktfritt