Husvagnssemester och campingdunk!

En kran för campingdunk, var nog inget som våra vänner Kalle Anka och hans vänner Långben och Musse Pigg tänkte på i första hand, när de drog iväg på sin fartfyllda och hissnande husvagnssemester.

De hade fullt upp med att fixa frukost och bad och allt annat som höll på med när de drog runt med sin fräcka husvagn på slingriga och branta vägar med en bil som hade sett sina bättre dagar.

Långben som var chaufför till och från tog sig tid att tipsa Musse Pigg om att det var tillgång till färsk mjölk till frukost. Det var härligt att se Musse Pigg med att mjölka en ko direkt under färd, det kallar jag för rumstempererad färsk mjölk direkt till konsumenten utan mellanhänder.

Idag är det inga problem att ha kylvaror i sin husvagn, alla har oftast ett kylskåp i sin husvagn. Den moderna tekniken har gett oss möjligheten att förvara färskvaror och på ett säkert och hygieniskt sätt. Detta gör att man därför inte hela tiden behöver leta efter färskvaror, vilket underlättar vistelsen med en husvagnssemester.

Vattendunk med kran

Rent vatten är något som man behöver en hel del av under husvagnssemestern, oftast är husvagnen utrustad med vattenbehållare för ändamålet och räcker väl till. Men det har hänt ett flertal gånger att vattnet har tagit slut, oftast när man är bäst behov av rent vatten. Då är det bra att ha med en vattendunk med kran som reserv, och en vattenslang för eventuell överföring till en annan behållare.

Det finns många storlekar på dunkar som man kan förvara rent vatten i och andra vätskor. Vad man inte alla gånger tänker på är att var påfyllningshållet är placerat. Det är inte så bra att ha ett håll i centrum av dunken.


Kran för campingdunk

Man ska helst ha en dunk med hållet placerat nedtill på plastdunken. Sen är det bra om man kan sätta på en vattenslang på tappen. Det underlättar avtappningen avsevärt, det finns därför en kran för campingdunk framtaget som har en lång tapp för vattenslang och med separat avluftning inbyggd i kranen, om man nu har en vattendunk utan avluftning.

Beställ plastkran fraktfritt