Dunkkran eller plastkran, campingkran eller fatkran, kärt barn har många namn, dessa kranar till våra vattenbehållare eller rättare sagt vätskebehållare i plast eller i metall kan användas till många skilda vätskor.

I hemmet kan man förvara flytande livsmedel som saft, olja, vin, sprit, vinäger, rent vatten, hembryggt, och många andra livsmedel och drycker, på ett tryggt och säkert sätt.

Det går även bra att förvara olika kemiska produkter som flytande tvättmedel och sköljmedel, vilket ger hushållen möjlighet att köpa in större volymer och på så sätt få en bättre pris per liter på dessa produkter.

Det ger en bättre en bättre hushållsekonomi, investeringen i en dunkkran är redan betald efter de första inköpen av tvättmedel eller sköljmedel.

Kran för dunk av idag består oftast av dessa plaster.

  • Plastkranens kropp är av LDPE – Low density Polyeten.
  • Sprundtapen är av polypropylen.

Plasternas goda egenskaper har tagits tillvara för att kunna tillverka en plastkran som även ska klara av de flesta starkare kemikalier som lantbrukskemikalier, fotokemikalier, rengöringsmedel och många andra kemikaliska produkter.

Dunkkran för industribruk och verkstad

Dunkkran kan med fördel användas inom verkstad och industri, och med en lämplig plastkran i rätt storlek inkopplad säkerställs minimalt med spill vilket har många fördelar för företagen och anställda.

  • Bättre arbetssäkerhet, inget spill därför minimeras halkolycksrisken för de anställda.
  • Arbetsskador som ryggproblem undviks genom att man slipper alla tunga lyft av dunkar.
  • Stora miljömässiga vinster, inga utsläpp kommer ut i dagvatten och mark.
  • Företagen får större vinstmarginaler genom mindre onödigt svinn för att man har en säker hantering av vätskor.
  • Godkända för livsmedel.

Dunkkran en bra investering

En kran för dunk finns att köpa på ett enkelt sätt på länken längst ner på sidan. Dunkkran finns med skruvlock och 3/4″ hangänga och med vanligt skruvlock i olika storlekar. De passar från 2.5 liters upptill 200 liters vattenbehållare i plast, de går bra att använda till metallbehållare.

En billig investering som betalar sig många gånger om både ekonomiskt och hälsomässigt för den enskilde och företagen.

Beställ plastkran fraktfritt