Vattendunk i öken ett måste

En vattendunk är ett måste om man ska vistas i öknen, men det är nog en av mindre modell som man bär med sig. Oftast en rund vattendunk med en rem, som upptäcktsresande och äventyrare har med sig på sina ökenvandringar.

Det är viktigt med vatten men samtidigt är det tungt och svettigt att släpa på en stor 25 liters dunkkran om man nu skulle få för sig att vandra i öken.

I filmer ser det så spännande ut som bara den, oftast så klarar sig den gode med livet i behåll och den onde bli kvar, väl uttorkad. Även om jag är god så hade jag nog bara bidragit med ännu ett skelettkadaver i den stekhetta sanden.

Jag lägger ner projektet med ökenvandring med en gång bara tanken fick en att bli svettig och törstig! Man har blivit bortskämd med att bara kunna vrida om vattenkranen för att få dryck. Har nu också skaffat en fatkran till min vinbox, så nu är det bara vrida om spaken så flödar vindruvornas underbara vätska rakt ner i vinglaset.

Fatkran och ölkran! Vilka minnen

Senare på kvällen drar man iväg på en “runda” och få då bekanta sig med en annan dryck som ibland tappas från en tunna i trä eller metall, idag har dessa pubar en fin fatpump som pumpar upp ölen. Ibland saknar jag den gamla ölkranen i mässing eller av trä.

Man minns svunna tider med vemod, det var tider när man som ung tågluffade runt i Europa och besökte alla skumma krogar och pubar. Vilka fina fantastiska fatkranar det fanns att titta på, helst i Mellaneuropa som har en fin öltradition sen långt tid tillbaka. Sen fanns det förstås andra lokala förmågor och original att kika på och konversera med.

Idag är man som sagt mer bekväm och sitter hemma och ugglar med sina egna vintunnor och öltunnor, förvisso oftast i goda vänners lag, men ändå!

Eller så kan det vara så att minnet sviker en och man bara förgyller den ungdomliga tid man har upplevt.

Vattendunk en bra investering

En vattendunk med kran är bra och ha hemma, många gånger stängs vattnet av på grund av reparation eller underhåll av vattennätet. Då kan man fylla på sin så kallade campingdunk med kranvatten så man klarar sig ett tag.

Beställ plastkran fraktfritt