En vattentank för regnvatten

En bra vattenbehållare för att samla upp regnvatten för trädgårdsbruk är en gammal plastdunk, modell större i storlek med en gammal öltunna. Har haft en sådan vid förrådsbyggnaden i flera år för att samla upp vattnet som kommer med det ständiga regnande i landet.

Sen får miljösnubbarna prata hur mycket om att medeltemperaturen har ökat i landet. Men det är inget som jag har märkt, ändå är jag född det perfekta året 1959 då det visst var en riktig sommar. Inget som jag kommer ihåg, men jag har läst och sett det på TV när de hade en 50 årskrönika 2009.

Vattentunna på ställning

Jag själv har min vattentunna för regnvattnet på en ställning på ben som gör att jag kan använda mig av en plastkran, för att kunna fylla på min vattenkanna för bevattning av trädgårdens olika växtlighet allt från tomatplantor som kräver en hel del vatten för att bli fina till andra mer tåliga växter som tål lite torka. Det är så att fleråriga och större växter klarar av lite torka, medan ettåriga växter och grönsaker är mer vattenberoende.

Ibland tänker jag att det skulle det vara bra med en vattentank för husbehov som värmdes upp av solen så att man kunde spara in på elen under sommaren. Men det är faktiskt så att det är nog inget bra ide att ordna fram en sådan jättestor vattentank här i Sverige.

Hade jag varit bosatt nere vid medelhavet hade jag ordnat både vattenbehållare och solceller på taket med en himla fart, inte för att vara miljörätt, nej det hade varit framför allt mot min plånbok. Men som det kan bli, helt plötsligt så blir jag en miljövän indirekt ändå.

Jag håller med om att rent vatten är en viktig och värdefull resurs som man inte ska slösa med, men ibland kan det bli för mycket av miljötänkandes i landet. Det är många som förespråkar ena och det andra i miljönamnets tecken.

Ta vatten över huvudet

Att sen dessa miljökämpar tar flyget till de olika föreläsningar och möten över hela världen för att träffa andra likasinnade, och försvarar sig med att de betalar utsläppsrätter för sina flygresor.

Visst kan de betala sina avlatsbrev som på medeltiden med kyrkans gudomliga godkännande när man fick efterskänkt av botgöring för begångna synder. Men är inte det att bedra sig själv, eller ska bättre bemedlade få göra som de vill och sen får syndernas välsignelse, allt i miljötänkandes tecken.

Plastkranar till vattenbehållare

Nu kom jag ifrån ämnet angående vattenbehållare och lämpliga plastkranar till dessa. Kranen Konje är ett välkänt varumärke med anor från England. Den används som tappkran till vattendunkar samt till dunkar för kemikalier.

Den finns att tillgå här i Sverige, är som sagt en bra produkt som uppfyller många krav både till livsmedel och kemikalier, och passar till de flesta vattenbehållare både plast och metall.

Beställ plastkran fraktfritt