Vattendunk ett säkert vårtecken

Nu på våren är det dags för att ta fram sin vattendunk med kran för många i vårt avlånga land! Nu börjar den härliga tid när man tar sitt campingtält eller husvagn och drar ut i naturen.

Då är det så bra och praktiskt med dessa vattenbehållare, som ser till att det finns vatten för matlagning, hygien etc. Det är inte alla gånger som det finns färskt vatten tillgängligt där man campar eller övernattar.

Många gånger vill man kanske inte heller sitta i en husvagnscamping med staket runt husvagnen med förtält som det nu har blivit på många campingplatser i Sverige, och förmodligen också utomlands.

Vildmarkskänsla

Det känns som att komma till en förort med pizzeria och glasskiosk där småbarn och deras föräldrar drar omkring joggingkläder. Jag själv föredrar en lugn och avskild plats i naturen in på knutarna, där man känner naturens naturliga dofter.

Man vill gärna uppleva lite av vildmarkskänslan som man har sett på i gamla Western-filmer med John Wayne, Allan Ladd och Richard Widmark. Dessa gentlemän sov under bar himmel och med öppen eld som enda komfort.

Idag har vi en komfortabel husvagn som vi kan använda oss av när den blodtörstiga myggen blir aggressiva mot våra kroppar. Jag kan tänka mig att mygg var det minsta bekymret för de som drog västerut i det nya landet i väster. Dessa pionjärer hade en mer blodtörstig fiende att tampas med, nämligen indianerna. Man kan förstå att det blev bråk när dessa vita människor mer eller mindre tog över deras land och leverbröd.

Grinig gubbe talar

Idag tampas vi med småsura grannar som tycker att husvagnstomten ska vara en kopia på radhusträdgården, vilket är helt befängt, det känns som man har missat något med ordet husvagn. Det är ett hus som rullar på hjul, den ska inte stå stilla på samma plats år in och år ut. För då kan man lika bra skaffa sig ett fritidshus på landet. Här låter man visst som en sur gammal gubbe!

Hur som helst så är det bra att själv kunna bestämma att vad man vill parkera sin husvagn efter ett långt dagpass på dammiga småvägar genom vårt fagra land. Det är tack vare vår allemansrätt som gör att man nästan kan stanna till var som helst över en natt. Under förutsättning att man inte förstör något och inte stör omgivningen. Denna rätt är något som man ska vara rädd om och vårda och respektera.

Campingdunk med kran

När man lever på rullande fot så är det bra med en så kallad campingdunk med kran. Jag brukar fylla på med rent vatten i några vattendunkar för husbehov som personlig hygien. Sen fyller jag på husvagnens vattenbehållare, sen inhandlar jag någon öl med fatkran, de liknar de gamla öltunnorna som fanns förr i tiden. Allt för att få en gammaldags känsla när man drar ut i den vilda naturen.

Sen till det viktigaste, det är att köpa in några liter myggolja. Jag måste vara väldigt smakfull för alla dessa myggor måste älska mig något kopiöst med den frenesi som de suger ut mitt blod. Som sagt det hade varit värre om det hade varit indianer som hade velat smaka på mitt blod, och inte förglömma min skalp fast den är väldigt gles numera.

Vattendunk och eldvatten

Nu till det klassiska som förknippas med camping, nämligen vattendunk med kran. Då tänker jag inte med vatten utan med eldvatten som indianerna benämnde de starka dryckerna med, eldvattnet som har en viss berusningseffekt allt efter personligt intag. Så nu har jag också en speciell vattendunk med kran det får jag erkänna, man kan inte alltid undvika alla klyschor som förknippas med husvagn och camping.

Beställ plastkran fraktfritt