Plastkranar av idag är en produkt som bara finns i vår vardag utan att vi tänker på det. Tänk om plastkranar inte hade funnits! Hade våra dagliga liv med rutiner varit annorlunda idag. Det finns många produkter och funktioner som vi tar för givet ska finnas och fungera, både på arbetsplatsen och på fritiden.

Plastkran 12mm, 40mm lock, avluftning Plastkran 18 mm snabb med avluftning, för 3/4" gängat hål Plastvattenkran 9 mm med 3/4" hangänga Serveringskran 8 mm med 50 mm lock Plastkran 18 mm snabb med avluftning, 61 mm lock

Vilken campare hade klarat sig utan sin vattenbehållare med dunkkran vilket han eller hon förvarar sitt vatten till sin personliga hygien, tvätt och disk. Ve och fasa om man ej kunde hälla upp sin starkdryck utan en plastkran som gör att man ej får onödigt spill av dessa ädla drycker.

En plastkran för campingbruk med automatisk avluftning är att rekommendera, om man ej har en dunk med separat avluftare. Det blir lättare att då få ett jämnt flöde från plastkranen, och man slipper att bli irriterad på att det gluggar och att det stänker vilt omkring.

Mycket spill utan plastkran

En gång i tiden bryggde jag själv vin hemma av riktiga vinddruvor inköpta på Möllevångstorget i Malmö. Man fick pressa, krossa och mosa dessa vindruvor och sen pressa ut saften ur dom som jag minns.

Det var som att förflyttas till en Helan och Halvan film från 1940-talet, när de skulle trampa vin för någon stackare som hade anlitat deras tjänster. Det blev allt annat än vin av deras framfart i den filmen, men den var väldigt rolig.

Hur som helst så var jag inte lika sprallig som dom, så det blev en hel del liter vätska av den satsen, efter stor möda och besvär. Till slut så var vätskan tappad i behållare. Trodde att det bara var att vänta ett tag så skulle allting lösa sig själv. Men ack nej, det var en hel del jobb kvar som skulle göras.

Det var att få igång med jäsningen och dess procedur, sen skulle den jäsningen stoppas. Efter stoppet skulle den tappas om och renas, och då hade en plastkran med ett bra flöde varit väldigt bra. Men vad visste jag om såna här plastkranar för 30 år sen!

Inte någonting alls, så det blev en hel del spill och svordomar som for genom huset i takt med all den vätska som kom på golvet och inte i våra glas som det var tänkt. Idag finns det en uppsjö av lämpliga kranar, för olika ändamål.

Plastkranar med avluftning

Det finns plastkranar med egen avluftning de finns i många storlekar så att de passar från 2.5 liters upp till 200 liters dunkar eller behållare i olika material som plast, stål mm. Dagens plastkranar finns med skruvgänga och skruvlock mm, för att uppfylla de flesta konsumenters och företagens krav på funktion.

De ska passa till många ändamål och klara av det mesta och tåla det mesta med. De är oftast livsmedelsgodkända och tål de flesta kemikalier som fotokemikalier, smörjmedel, disk och rengöringsmedel och många andra kemikalier till

Tacka vet jag plastkranar av idag, inte bara jag lovordar dessa underbara plastkranar i alla möjliga storlekar och funktion. Alla arbetsplatser där man saluför vätskor av olika slag är tacksamma för att det finns bra och funktionella plastkranar till ett bra pris.

Beställ plastkran fraktfritt