Kranen Kronje

Bland de kranar som finns tillgängliga runt om i världen, är kranen Kronje en av de som har funnits ute på marknaden sedan en lång tid tillbaka.

Kranen Kronje

Kranen Kronje tillverkades för första gången i England av bolaget Waddington & Duval, men den togs därefter över av bolaget Worldwide Dispensers.

Worldwide Dispensers – Är ett bolag som tillverkar bland annat anpassade konstruktionslösningar och kvalité noggrannhet gjutning. Worldwide Dispensers är även ett bolag som hjälper flera företag runt om i världen att slå ut i marknaden, liksom de gjorde med produkten Kranen Kronje. Bolaget har sina kontor i England och i USA. Worldwide Dispensers erbjuder ett sortiment som består av bland annat kranar, automater, kontakter och system ventiler.

Kranen Kronje har fler fördelar som gör den till den kran som väljs ofta över alla andra som finns tillgängliga. Kranen passar till de flesta campingdunkar och är även livsmedelsgodkänd. Plastkranar från Kronje kan man ofta finna på olika vinboxar som man kan köpa hos t.ex. Systembolaget. De är enkla att använda, släpper inte in syre och den är även självstängande.

Det enkla med användningen av kranen Kronje är att det finns markeringar på handtaget. Markeringarna man kan se på denna kran är ON när kranen är öppen och OFF när den är stängd. Kranen kronje ger ett bra flöde och tappar runt 4-6 liter vatten i minuten.

Kranen Kronje klarar av de flesta vätskor såsom vin, vatten och vinäger. Kranen kan även klara olika trögflytande produkter såsom sirap och glycerin och den tål även rengöringsmedel, fotokemikalier och flera andra kemikalier och vätskor. Vid köp av en Kronje kran finns valet av en vätskebehållare som kan hålla upp till 200 liter som kommer i både metall och plast.

Vid valet av den rätta kranen för t.ex. din campingresa finns det en del man bör ta reda på om själva produkten. När man ska köpa en kran för campingdunk bör man kolla efter t.ex. om den har avluftning eller inte. Om man söker ett bra flöde till kranen, beror det hela på vilken storlek och tjocklek det är på just den kran man vill köpa.

Vid valet av en kran för plastdunk finns t.ex. en fatkran att köpa, men en av de vanligaste som finns tillgänglig ute på marknaden och som man säkert hört talas om är en så kallad dunkkran.

En dunkkran

Bland de kranar som finns tillgängliga är en dunkkran även kallad plastkran, en som har flera fördelar som gör den effektiv och är enkel att använda. En av fördelarna med en dunkkran är att den kan användas till diverse behållare av vätskor såsom olja och rent vatten som är en fördel när man är ute och campar för att man kan förvara vatten för t.ex. tvätt och disk, men även till hygieniska skäll. Dunkkranar kan även användas till vätskor såsom t.ex. saft och sprit.

Dunkkranar kan förutom vanliga vätskor även användas till diverse starka kemikalier som bland annat rengöringsmedel och fotokemikalier.

Vid användning av en dunkkran kan man slippa onödigt spill som man vanliga måste stå ut med vanliga kranar.

Kranen Kronje har varit en produkt som används sedan länge och den ger effektiva resultat.