Tips för ditt val av en kran för campingdunk

Vid valet av en kran för campingdunk, har man flera val att välja mellan som har olika fördelar som gynnar den som ska campa.

Har du planer att åka och campa med familjen eller vännerna under bland annat sommaren, är en kran för campingdunk, en av de verktyg som man behöver för att göra det enklare att t.ex. diska, tvätta eller använda för hygieniska ändamål.

Kran

Kranar har funnits länge i vår vardag och när man hör ordet kran tänker man säkert ofta på en vanlig vattenkran som är monterad på en diskho eller handfat.

Det finns flera olika kranar att välja mellan och för att finna en kran för campingdunk som passar en bäst, kan man bland annat söka online efter olika företag som säljer produkterna. Det finns flera sajter som säljer kranar och man kan även fråga dem via deras email efter tips för vilken t.ex. en kran för campingdunk som dem rekommenderar.

Bland de kranar som man kan köpa finns t.ex. valet mellan en Fatkran, Dunkkran och Kranen Kronje.

Fatkran – Denna variant är godkänd för att användas till behållare för diverse vätskor såsom vin och vatten. Vid valet av en fatkran måste man skaffa en dunk som har avluftning eftersom själva fatkranen inte har någon.

Dunkkran – Denna variant har flera fördelar som gör den till en perfekt kran för campingdunk. En dunkkran även kallad plastkran och campingkran kan användas till flera behållare med olika vätskor såsom saft, rent vatten och olja. Det spelar ingen roll om behållare är tillverkad i plast eller metall, för att en dunkkran fungerar för båda. Med valet av en dunkkran kan varje campare enkelt förvara sitt vatten som sedan ska användas under tiden man campar till bland annat tvätt, hygien ändamål och disk.

En ytterligare fördel med valet av dunkkranar, plastkranar är att man slipper onödigt spill och kan förvara sin vätska i behållaren utan problem. Dunkkranar tillverkas av materialet Low density polyeten och Polypropylen och dessa material gör det även möjligt för en dunkkran att klara av diverse starka flytande kemikalier som t.ex. rengöringsmedel.

Kranen Kronje – Denna variant används ofta och är ett perfekt val till en kran för campingdunk. Kranen kronje tillverkades först av företaget Waddington & Duval i England, men sedan tog företaget Worldwide Dispensers över.

Kranen kronje fungerar till diverse vätskebehållare som är tillverkade av både plast och metall och som har kapaciteten att fylla upp till 200 liter. Kranen används ofta till behållare med vätskor som t.ex. vatten och vin, men den är även effektiv vid användning av vätskor såsom trögflytande produkter som sirap, men även diverse starka flytande kemikalier som t.ex. fotokemikalier och rengöringsmedel.

Kranen kronje har flera användningsområden som gör den unik, men av de vanligaste är på en vinbox som finns tillgängliga hos bland annat Systembolaget. En kran på vinboxen hjälper till att bland annat inte släppa in syre och den gör det enklare att hälla ett glas vin.

Finn din kran för campingdunk online, det finns flera sajter som erbjuder en valet mellan olika kranar som finns tillgängliga på marknaden idag.