Dunkkran är en effektiv kran som finns tillgänglig för alla

Det finns flera olika kranar att välja mellan ute på marknaden idag och en av dessa är en så kallad dunkkran.

Dunkkran

En dunkkran eller även kallad plastkran och campingkran kan användas till olika sorters vätskor i diverse vätskebehållare, tillverkade i både plast och metall. I flera hem nuförtiden används även en dunk med en dunkkran vid förvaring av bland annat livsmedel som t.ex. olja, sprit, saft och rent vatten.

En dunkkran har flera fördelar som gör dem populära, speciellt bland campare. För en campare är det enklare att förvara sitt vatten som ska användas till bland annat tvätt och disk, i en vattenbehållare med dunkkran. Detta är just tack vare att det är enklare att använda en dunkkran och man slipper få onödigt spill av den vätska man ska förvara.

En dunkkran är oftast tillverkad av plaster vid namnet Low density polyeten och Polypropylen. Tack vare dessa plaster klara en dunkkran även av olika starka kemikalier såsom fotokemikalier, rengöringsmedel och lantbrukskemikalier.

En dunkkran kan användas inom olika områden, den kan bland annat användas som en arbetssäkerhet som säkrar anställda från t.ex. halkolycksrisk, som kan komma från att det finns t.ex. spill från en vätskebehållare. Man får en säker hantering av diverse vätskor och en dunkkran är även godkänd för användning av livsmedel.

Det finns flera olika kranar tillgängliga förutom en dunkkran och beroende på det man söker kan man finna en hel del via bland annat nätet. Det finns t.ex. valet av en plastkran, fatkran och kranen kronje.

En plastkran – har ofta en avluftning som är automatisk, vilket kan vara en stor fördel för de som ska campa. Vissa dunkar har inte en separat avluftning och då kan en plastkran användas. Plastkranar gör det även enklare att få ett jämnare flöde, så att det inte t.ex. stänker häftigt runtomkring.

En fatkran – är en kran som har blivit godkänd vid användning av livsmedel. Den är tillverkad av materialet polyeten och klarar av t.ex. alkohol. Den ska däremot användas till enbart de dunkar som har avluftning, tack vare att den själv saknar just detta.

Kranen kronje – Denna variant av kranar tillverkades förr enbart i England och är för det mesta livsmedelsgodkända. Kranen kronje kan klara av olika vätskor såsom vin, vinäger och vatten. Detta är en kran för plastdunk och en kran för campingdunk. Kranen har även kapaciteten att klara av rengöringsmedel, lantbrukskemikalier och flera andra sorters vätskor och kemikalier.

Vid valet av den rätta kranen för dig, måste man först vara förberedd på vad den ska användas för, vilka sorters vätskor etc. Det finns olika att välja mellan, med olika egenskaper som gör dem unika. Man kan enkelt läsa om dessa via nätet och även få lite tips på de som skulle passa en bäst.

Valet av en dunkkran är ett av de vanligaste, de finns tillgängliga via diverse bolag via t.ex. nätet. En dunkkran kostar även inte mycket och de kommer med skruvlock och kan klara av vattenbehållare som fyller upp till 200 liter.

Har du planer att åka ut och campa, är en dunkkran en investering värt att göra.