En plastkran är det rätta valet när man ska ut och campa

Kranar såsom en plastkran finns tillverkade för olika sorters dunkar och fat. De är effektiva och används för diverse ändamål.

En plastkran

En plastkran även kallat dunkkran, är en av de vanligaste kranar som används runt om i Sverige. Plastkranar används ofta av campare, men även i olika hushåll. En plastkran kan användas till en vätskebehållare för t.ex. olika flytande livsmedel såsom saft, vinäger, olja och vin. Nuförtiden kan man även finna lådviner som använder sig utav en plastkran.

Lådvin med plastkran

Lådvin som använder sig utav en plastkran gör det enklare för en person att hälla upp vin i ett glas. Man kan enkelt med hjälp av sin egen hand servera vin ur lådan. Plastkranen är en så kallad tryckkran som kan påminna en om de äldre träkranar som användes förtiden till vintunnor. Med hjälp av en plastkran kommer vinet ut med ett högt flöde och man utestänger även syret.

En plastkran tillverkas för det mesta utav plaster såsom: Low density polyeten som används för själva kroppen och Polypropylen som används för att tillverka själva sprundtapen. Materialen som används för att skapa en plastkran klarar även av olika sorters starka kemikalier såsom fotokemikalier och rengöringsmedel.

Jämfört med flera andra kranar kommer en plastkran tillsammans med avluftning, vilket gör den perfekt för camping. Den kan enkelt användas till en dunk som förser de som campar med vatten för t.ex. diskning och olika hygieniska syfte under tiden man är ute i naturen.

För en som funderar över att köpa en t.ex. kran för campingdunk eller en kran för plastdunk, finns flera olika tillgängliga via nätet. De kommer i olika material och storlekar. Beroende på det användningsområde man behöver kranen för, finns förutom en plastkran även t.ex. följande kranar att välja mellan: en dunkkran, fatkran och kranen kronje.

Fatkran – är livsmedelsgodkänd och kan användas för t.ex. en dunk eller fat som innehåller alkohol, vatten, vin eller flera andra sorters vätskor. En fatkran är tillverkad av materialet polyeten men saknar avluftning, vilket gör att man måste t.ex. skaffa en dunk som har avluftning.

Kranen kronje – är en produkt som har funnits sedan en lång tid tillbaka och den tillverkades först endast i England av ett bolag vid namnet Waddington & Duval. Nuförtiden är det bolaget Worldwide Dispensers som står för tillverkningen av kranen kronje. Kranen kronje är liksom en fatkran även livsmedelsgodkänd. Denna sortens kran används ofta av campare och de kommer tillsammans med skruvlock i olika storlekar.

Kranar har funnits sedan en lång tid tillbaka, man kan finna allt från kranar till en diskho hemma till en plastkran till en vattendunk för när man är ute och campar med familjen eller vänner.

Se till att få just den kran som du behöver genom att kolla upp vilka som finns tillgängliga via olika bolag nuförtiden. Det finns flera olika sajter online som ger ett stort utbud av kranar såsom en plastkran eller dunkkran. Beroende på det användningsområde du söker en kran till finns diverse sajter som kan ge en tips.

Köp din kran, såsom en plastkran, för en dunk online och få den produkt som är effektivast för det du söker.