En fatkran finns tillgänglig via olika sajter online

Nuförtiden kan man få tag i olika kranar, såsom en fatkran, via olika bolag online.

En kran

Kranar har används sedan länge i diverse områden, som bland annat i olika hushåll runt om i världen. De kommer i olika material och former, men när man talar om en vanlig kran, tänker man oftast på en så kallad vattenkran.

En vattenkran är en apparat som används när man vill låta vatten rinna ur en vätskebehållare via en vattenledning. Vattenkranen är oftast monterad på en diskho eller på ett handfat. Man öppnar kranen för att få varmt och kallt vatten att flöda.

Förutom en vattenkran finns även flera andra kranar tillgängliga, som kan användas på diverse dunkar och fat, som även är mobila och kan tas med när man ska t.ex. campa. En av dessa kranar är t.ex. en fatkran.

Fatkran

Det finns flera olika varianter av en fatkran tillgängligt. Man kan bland annat köpa en fatkran som är tillverkad av materialet som heter polyeten. Polyeten även kallad etenplast, är en delkristallin termoplast som har hög elasticitet.

En fatkran är godkänd vid användning av olika livsmedel såsom vatten, vin och olika andra drycker. Vid användning av en fatkran måste man komma ihåg att den inte har avluftning och man måste därför använda sig utav en dunk som har det.

Online kan man finna flera olika kranar tillgängliga för användning av diverse vätskor i olika vätskebehållare. För de som är nya inom området och planera att kanske campa och behöver en kran för sin campingdunk, är det bara att besöka en av flera sajter online. Man kan även få hjälp genom att kontakta bolaget via deras email som man kan finna på deras hemsida.

Bland de övriga kranar som finns tillgängliga finns bland annat valet av en kranen kronje, plastkran och dunkkran.

En plastkran

Plastkranen är en av de vanligaste som tillverkas nuförtiden och den används ofta av folk som ska iväg och campa. Campare använder ofta en vattendunk med kran tack vare att det är praktiskt och man har tillräckligt med färskt vatten till t.ex. matlagning och diskning, men även för hygieniska ändamål.

En av de effektiva egenskaperna hos en plastkran är att den har en automatisk avluftning och den orsakar inte mycket spill. Plastkranar kommer i olika storlekar och material och passar de flesta dunkar som är tillverkade av material såsom plast.

En dunkkran

Vid valet av en kran för plastdunk, finns bland annat en dunkkran. Denna sortens kran används för olika dunkar i olika material. Dunkkran eller även kallat campingkran används ofta för att förvara diverse livsmedel såsom vin, saft, vinäger och olja. Man kan även använda en dunkkran när man vill förvara kemiska produkter som t.ex. sköljmedel.

Dunkkranar tillverkas av materialen Polypropylen och Low density polyeten. Det unika med dessa material är att de även klara av starka kemikalier som bland annat fotokemikalier och rengöringsmedel. Dunkkranar används ofta inom industri och verkstad.

Via nätet har man valet av flera olika kranar såsom en fatkran och de har olika användningsområde som gör dem effektiva.